E-attest [05/02/2018]

Na een geslaagde testperiode bij de huisartsen tijdens de maand januari, kan het elektronisch getuigschrift voortaan door alle artsen worden afgeleverd. Alle huisartsen die over erkende software beschikken, mogen elektronisch attesteren. Een nieuwe stap in de digitalisering van de verzekering voor geneeskundige verzorging.

 

Maggie De Block, minister van Volksgezondheid: “Dankzij deze toepassing zal je als patiënt geen doktersbriefjes meer moeten binnenbrengen bij je ziekenfonds. De huisarts zal het getuigschrift digitaal doorsturen, waardoor je niet meer met papier hoeft te zeulen en bovendien sneller terugbetaald zal worden. En voor de huisarts betekent eAttest minder administratie.”

Het Nationaal Intermutualistisch College (NIC): “Met de invoering van het eAttest zetten we een historische stap. Eindelijk zal je als patiënt niet langer meer doktersbriefjes in brievenbussen moeten droppen, maar wordt de terugbetaling automatisch en veilig geregeld. Dankzij het eAttest kan het ook veel sneller. Bovendien geeft het ons als ziekenfondsen de kans om nog meer in te zetten op dienstverlening waarmee we echt het verschil kunnen maken. Minder administratie betekent dat er tijd vrijkomt voor kerntaken waarmee we de gezondheid van onze leden echt bevorderen, zoals preventie of maatschappelijk werk. Door samen te werken aan de ontwikkeling van MyCarenet (meer dan 1,5 miljard transacties in 2017) en de elektronische dienst e-attest, dragen de ziekenfondsen bij tot de continue modernisering van ons socialezekerheidssysteem waardoor het performanter en toegankelijker wordt. Deze nieuwe toepassing is een belangrijke stap en past in het globaal plan waarin geleidelijk aan alle zorgverleners zullen worden betrokken.”

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00