Gezonder eten door te gamen. Serious? [25/04/2018]

Het aantal kinderen en jongeren met overgewicht stijgt de laatste decennia zorgwekkend. De Socialistische Mutualiteiten zochten dan ook een manier om kinderen spelenderwijs de voordelen van gezonde voeding te laten ontdekken. Met de gratis ‘serious game’ YUM RUNNER, ontwikkeld door Bazookas, trekt het ziekenfonds voluit de kaart van innovatie en kan het kinderen bereiken in hun eigen, digitale leefwereld. De online game is wetenschappelijk onderbouwd en is vanaf vandaag in alle stores te downloaden voor het grote publiek. Daarnaast trekt het ziekenfonds met zijn serious game ook naar lagere scholen, waar de game wordt aangeboden als onderdeel van een educatief pakket.​

 

Game in strijd tegen overgewicht
Het lijkt een paradox, gezonder eten door te gamen. Wat blijkt echter? Kinderen bereik je best in hun eigen leefwereld en gaming is bij hen niet meer weg te denken. De YUM RUNNER is niet zomaar ‘een videospelletje’. Het is een serious game die gebruik maakt van de kracht van gametechnologie om gezond gedrag te bevorderen. Een uitstekende leertool in het digitale tijdperk die zijn effect bewijst (zie bijlage).

Paul Callewaert, algemeen secretaris van het Socialistische Ziekenfonds: “Wij gaan als ziekenfonds steeds actief op zoek naar nieuwe vormen van gezondheidspromotie die effect hebben. Het digitale tijdperk biedt hierbij een waaier aan mogelijkheden. Daar willen wij als innovatief ziekenfonds sterk op inzetten. De YUM RUNNER is hier een mooi voorbeeld van.” 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00