Socmut niet akkoord om patiënten 13 miljoen te laten betalen [06/02/2017]

Het Socialistisch Ziekenfonds stemde vanmorgen 6 februari 2017 tegen de voorgestelde nieuwe tarieven van de kinesitherapeuten. Het ziekenfonds neemt het niet dat patiënten 13 miljoen euro meer uit eigen zak zouden moeten betalen voor een huisbezoek door hun kinesitherapeut. De patiënten financieren daarmee het merendeel van de inspanningen nodig voor het akkoord, terwijl de overheid achterwege blijft. 

 

Het Verzekeringscomité wees vanmorgen met 26 stemmen tegen en 13 voor het nieuwe voorstel tot tariefovereenkomst met de kine af. Het voorstel kwam deels tegemoet aan de eisen van de kinesitherapeuten. Zij zouden voortaan 2 euro extra mogen aanrekenen voor een huisbezoek. Deze toeslag zou worden terugbetaald voor palliatieve patiënten, deels voor patiënten met een zware pathologie maar zou niet worden terugbetaald voor alle andere patiënten.

​‘De regering moet voldoende middelen vrijmaken voor goede zorg voor patiënten en voldoende verloning voor zorgverstrekkers. En bij zorgverstrekkers moet er bereidheid zijn om na te denken over goede, eerlijke en kwaliteitsvolle zorg’, stelt algemeen secretaris Paul Callewaert. Hij roept op tot verder overleg in het belang van de patiënt.​

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00