Patiënten betalen uitblijven van tariefakkoorden [28/02/2017]

Kinesisten, tandartsen en artsen-specialisten rekenen steeds meer supplementen aan. In januari 2017 stijgt het aandeel aangerekende supplementen vooral fors bij de kinesitherapeuten. Bij de specialisten zette de toename zich in oktober in, en ook bij de tandartsen zien we een verhoging. Dat blijkt uit een onderzoek van het Socialistisch Ziekenfonds.​

 

​Het ziekenfonds beklemtoont het belang van tariefzekerheid. ‘We merken vandaag dat de patiënten de rekening betalen van de besparingen en het uitblijven van akkoorden. We kunnen niet toelaten dat de ziekteverzekering één van zijn belangrijkste troeven verliest, met name betaalbaarheid en tariefzekerheid voor iedereen,’ beklemtoont algemeen secretaris Paul Callewaert.

De ziekteverzekering moet dit jaar 902 miljoen euro besparen. De regering maakt zich sterk dat de besparingen de patiënt niet zullen raken. Het Socialistisch Ziekenfonds waarschuwde eerder al dat dit illusoir is. Het wees er zo op dat de zorgverstrekkers de inhouding van 2/3 van hun index, goed voor een besparing van 247 miljoen euro, zouden verhalen op de patiënten.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00