Kinderrugschool

Gedaan met de “WhatsApp-nek”, het zetelhangen en boekentas-sjouwen!  Met de 10 tips van Fredje Fit doorloopt de KinderRugSchool concrete vaardigheden om de rugjes gezond te houden. Ontdek nu het vernieuwde pakket!

kinderrugschool.PNG ​

 

In dit interactieve vormingstraject leren kinderen op een begrijpelijke manier hoe de wervelzuil opgebouwd is. Aan de hand van 10 praktische en bruikbare tips van Fredje Fit doorlopen ze concrete oefeningen, vaardigheden en richtlijnen om de rug gezond te houden en rugpijn te voorkomen.
We focussen hierbij op alle activiteiten en uitdagingen waar onze kinderen in hun dagelijkse leven mee geconfronteerd worden: langdurig  zitten, beeldschermgebruik (computer, tablet, smartphone), boekentassen dragen, sporten en bewegen, maar ook hoe om te gaan met rug- of nekpijn.
Het pakket, dat tot stand kwam i.s.m. de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de Universiteit Gent, is volledig wetenschappelijk onderbouwd en zopas herzien op basis van de nieuwste inzichten.

Wist je trouwens dat een actieve aanpak in de klas niet alleen positieve effecten heeft op de gezondheid van de kinderen, maar ook op het gedrag en de aandacht en betrokkenheid in de klas? Waar wacht je nog op!

Inhoud

  • 2 halve lesdagen: wetenschappelijk onderbouwde lessen met werkbladen en interactieve opdrachten
  • Inclusief gebruik van uitleenpakket  met dynamisch zitmateriaal voor gebruik in de klas (zitballen, zitwig, zitschijf, …), en een mooie korting bij aankoop
  • Diploma voor de kinderen, met tips voor de ouders
  • Educatief materiaal voor verderzetten van tips in de klas (poster, beweegtussendoortjes,…

Benodigd materiaal

Beamer, laptop en projectiescherm indien mogelijk door de school voorzien

Doelgroep

Scholenpakket gericht op 4de, 5de en/of 6de leerjaar lager onderwijs

Duur

2 halve lesdagen

Prijs

250 euro (inclusief materialen en werkbladen)
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00