Rugweb.be, betrouwbare bron over rugpijn

Op Rugweb vind je alles wat je wil en moet weten over rugpijn. De informatie is betrouwbaar en onafhankelijk van reclamebudgetten. Schrijf je in op de nieuwsbrief en surf rond in het aanbod.

 

​Rugweb is het gespecialiseerde luik rond rugpijn op de website van het socialistisch ziekenfonds. 

Doel van de site

Rugweb heeft de ambitie om zijn surfers uitgebreid en correct te informeren over rugpijn. Veel ruglijders zien de bomen niet meer door het bos, ze weten niet goed meer wat te geloven over rugpijn. Mag je pijnstillers nemen? Wat doen met operatie? Hoe voorkom je een volgende opstoot van rugpijn? Rugweb pikt in op deze populaire vragen en biedt de surfer een hapklaar antwoord in eenvoudige en duidelijke taal. Door de tekst rijkelijk te voorzien van foto’s en tekeningen maakt Rugweb zijn informatie gemakkelijk leesbaar en toegankelijk.

Surf rond in het aanbod>

Boodschap voor de surfer

Maak het goed met je rug: dat is de boodschap die Rugweb wil meegeven aan de surfers. Als je rugpijn hebt, kan je heel vaak zelf dingen doen om de pijn te verlichten. Door pijnverlichting te gebruiken, actief te blijven en goede rughoudingen aan te nemen in het dagelijks leven blijf je rugpijn een stapje voor. De boodschap is tegelijkertijd ook een gezondheidswens die het socialistisch ziekenfonds iedereen toewenst. 

Geen reclame

Rugweb draagt betrouwbare informatie hoog in het vaandel. Dit wordt gegarandeerd  door steeds samen te werken met specialisten en door niet afhankelijk te zijn van reclamebudgetten. De website wordt gefinancierd via middelen van de Belgische ziekteverzekering (RIZIV), het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en ledenbijdragen van het ziekenfonds. Op die manier blijft inhoudelijke onafhankelijkheid gegarandeerd

Een voorsmaakje

Verschenen op 1 december 2010

Aanbod beweging en vitaliteit

Leg je niet neer bij rugpijn. Blijf bewegen.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00

Online advies

Voor al jouw vragen over gezondheid en welzijn.