Rug- en nekpijn

​Hevige rug- en nekpijnen kunnen erg vervelend zijn en het dagelijkse leven grondig bemoeilijken. Wat het nog lastiger maakt, is dat elke rug- en nekklacht anders is en dus een persoonlijke aanpak vereist. Maar er is ook goed nieuws: de helft van de klachten verdwijnt na ongeveer een week, bijna allemaal houden ze na drie maanden zo goed als op. Bovendien kan je ook zelf best veel doen om je rugpijn te verlichten of te doen verdwijnen. Tips & tricks vind je op onze website, alsook nuttige informatie over de oorzaken, risicofactoren en mogelijke behandelingen van specifieke rugklachten als hernia of scoliose.

 

​Webpagina’s

Alle informatie over rugpijn kan je terugvinden op onze website: www.rugweb.be
 
Een aparte rubriek wordt gewijd aan nekpijn; de oorzaken ervan, pijnverlichting en mogelijke behandelingen. Die info kan je hier echtstreeks raadplegen.
 
Tenslotte willen we benadrukken dat het bij rugklachten erg belangrijk is om te blijven bewegen. Rustig sporten, stretchoefeningen en met de fiets naar de bakker gaan, kan de pijn al doen afnemen. Vergeet dus zeker niet om een kijkje te nemen bij volgende rubrieken: “pijnverlichting” en “sporten met rugpijn”.
 

Oefenprogramma

Om bovenstaand weetje kracht bij te zetten, kan je via deze link rechtstreeks naar ons oefenprogramma doorgaan. De video’s tonen hoe je welke spieren moet trainen om rugpijn te voorkomen. Succes gegarandeerd!
 
Bekijk het oefenprogramma van Rugweb.
 

Nieuwsbrievenreeks over rugpijn

Nuttige info over rugpijn en praktische tips rechtstreeks in je mailbox? Dat kan! Schrijf je in op de nieuwsbrievenreeks van de rugwebcoach en kom te weten wat je best doet en laat om je rug op een goede manier te gebruiken.
 
Schrijf je hier in.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00