Beweegexpert

Bekijk de meest gestelde vragen aan de beweegexpert of stel zelf een vraag.  ​

 

​Wie is de beweegexpert?

Jotie De Meyer behaalde het diploma master in de Lichamelijke Opvoeding aan de KU Leuven. Nadien behaalde hij de titel doctor in de Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit Gent. Binnen zijn doctoraatsstudie onderzocht hij de relatie tussen leerkrachtgedrag en motivatie bij leerlingen. Tijdens deze periode werkte hij nauw samen met verschillende motivatiepsychologen en ontwikkelde hij expertise op dit vlak. Momenteel werkt Jotie voor S-Sport//Recreas, een sportfederatie die gaat voor laagdrempeligheid en er wil zijn voor de recreatieve sporter. Deze organisatie biedt een tegengewicht voor topsport, waar al veel aandacht naar gaat.
Onder bewegen verstaan veel mensen sport. Maar bewegen is zoveel meer. Ga je iedere dag met de hond wandelen of ga je bijvoorbeeld naar de bakker met de fiets, dan ben je aan het bewegen en niet meteen aan het sporten. Je hoeft dus niet per se na te denken wanneer je dat verplicht uurtje sporten inplant, maar denk na hoe je meer beweging in je dagelijkse leven kan inpassen.

Voor fundamentele gezondheidsproblemen of medische vragen doe je best beroep op een huisarts.

De meest gestelde vragen

Grasduin in de meest gestelde vragen die de beweegexpert al beantwoordde. Een A-Z lijst maakt het zoeken overzichtelijk. 
 

Stel een vraag

Stel hier gratis je vraag aan de beweegexpert.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00