Buikspieroefeningen voor een strak buikje

Vraag:

Ik wil iets aan mijn buikje doen. Helpen buikspieroefeningen daarbij?

 

Antwoord:

 

Buikspieroefeningen helpen je buikspieren te versterken maar het is geen snelle manier om af te vallen aan je buik. Als je buikspieroefeningen doet, gebruiken je buikspieren hiervoor energie uit de brandstoffen in je bloed. Deze brandstoffen, suikers en vetten, worden aangevoerd vanuit je hele lichaam. Je buikspieren hebben geen een eigen vetreservoir waar ze rechtstreeks energie putten. Daarom val je niet per se alleen aan je buikje af door deze oefeningen. Je krijgt wel sterkere buikspieren waardoor je buikje een mooiere vorm krijgt.

Combineer

Om te vermageren combineer je buikspieroefeningen best met andere sporten en inspanningen die ofwel intensief zijn ofwel voldoende lang duren. Het maakt niet uit wat je kiest. Verder is het ook belangrijk om gezond en mager te eten.

Varieer

Beperk je niet tot het trainen van een bepaalde buikspier. Je hebt rechte, schuine, oppervlakkige en dieperliggende buikspieren. Die spieren hebben allemaal hun functie bij het rechthouden van je romp en het creëren van een mooi silhouet. Train ze allemaal door verschillende oefeningen te doen. Zo vermijd je een onevenwicht met rugklachten of andere klachten als gevolg.

De juiste oefeningen 

Als je buikspieroefeningen doet, doe dan oefeningen die je ruggengraat zo weinig mogelijk belasten. Een klassieke oefening als de sit-up is bijvoorbeeld erg rugbelastend. Voer de oefeningen ook uit in de juiste houding zodat je rugspieren je ruggengraat maximaal kunnen beschermen.

Uitgebreide info 

 

Hanne Proost, de beweegexperte

Verschenen op 14 augustus 2013

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00