Rabarber

Rabarber is een groente. Rabarber is voornamelijk in de zomer op de markt, maar kan al vanaf november gekocht worden.
De plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren. Er zijn rassen met rode stelen en met groene stelen. Voor de verse markt worden alleen rassen met rode stelen geteeld.​

 

Voedingswaarde

Rabarber is een caloriearm en bevat veel kalium en calcium. Deze groente werkt ook tegen verstopping.  

Aankopen 

Best koop je dunne, buigzame stengels. Liefst zo jong mogelijk.  

Bewaren

De stengels blijven enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Bereiden

Alleen de bladstelen worden gegeten. Deze worden in stukken van 2 cm gesneden en met weinig water gekookt. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen is de rabarber klaar. De stelen hoeven niet geschild te worden. Als dit toch gebeurt wordt de gekookte rabarber groen, anders krijgt de gekookte rabarber een rode kleur. Rabarber kan je ook rauw eten (eventueel gedipt in suiker). Rabarber is ook bruikbaar in gebaksoorten. Vanwege de uitermate zure smaak wordt vaak veel suiker aan de groente toegevoegd.

Recepten met rabarber:

Verschenen op 2 mei 2011 en aangepast op 19 maart 2015 met medewerking van Claudia Fripont, diëtiste

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00