Aardappelsalade

Ingrediënten:

  • 500 g nieuwe aardappelen
  • 2 tomaten,
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • mespunt zoetstof
  • 1 theelepel mosterd
  • gehakte peterselie
  • versgemalen peper

 

 

​Kook de gewassen aardappel in water gaar. Snijd de tomaten door en ontdoe ze van de pitten en vocht en snijd ze in stukjes evenals de paprika. Snipper de ui en meng deze door de paprika, tomaten, uitgeperste knoflook, azijn, olijfolie, peper, mosterd en zoetstof. Breng het geheel op smaak met gehakte peterselie. Giet de aardappels af en laat ze even droog stomen. Meng de aardappelen met de dressing en eet de salade warm of lauw.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieeet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: als je de mosterd vervangt door zoutarme mosterd
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
196
g KH
31,9
KH ruilwaarde
2,5

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00