Biefstuk met pesto

Ingrediënten:

  • 400 gram biefstuk
  • 2 potjes rucola (kruidensla)
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • (versgemalen) peper
  • 10 sjalotjes
  • 1 bol knoflook

 

​Was en verwijder de harde steeltjes van de rucola. Maak de bosuitjes schoon. Pureer de bosui met de rucola en voeg de balsamico - azijn toe. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper. Maak kleine inkepingen in de biefstuk en bestrijk het vlees met de pesto. Laat het ca. 30 minuten buiten de koelkast marineren. Pel intussen de sjalotjes. Maak de knoflookteentjes iets los van de bol. Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Vouw het aluminiumfolie dicht. Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk ca. 8 minuten op de barbecue. Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
231
g KH
8,8
KH ruilwaarde
0,5

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00