Bloemkool in melksaus

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 1 mespunt dragon
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel instant sausbinder
  • peterselie

 

Breng water aan de kook. Leg de gewassen en in roosjes verdeelde bloemkool samen met de dragon erin en laat gaar worden. Laat de bloemkook uitlekken.
Maak een magere bechamelsaus: laat de melk koken, bind de saus en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schik de bloemkool in een ovenschotel. Giet de saus over de bloemkool met peterselie.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet (indien er geen gebruik gemaakt wordt van het zout).

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00