Carpaccio van sint-jacobsvruchten met dille

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 kleine sint-jacobsvruchten uit de diepvries
  • 1 limoen
  • 1 bosje verse dille
  • 3 eetlepels olijfolie
  • roze peperbolletjes
  • 2 volkoren toastjes

 

Snijd de sint-jacobsvruchten in heel fijne sneetjes. Dit gaat gemakkelijker wanneer ze nog niet ontdooid zijn. Leg ze mooi op de borden en laat ze ontdooien in de koelkast tot net voor het opdienen.
Snijd de dille fijn en meng deze met een beetje limoensap en de olijfolie. Voeg er enkele roze peperbolletjes bij en laat staan op kamertemperatuur (in de koelkast wordt de olijfolie troebel).
Verdeel net voor het opdienen de gemarineerde olijfolie over de sint-jacobsvruchten en serveer met een volkoren toastje.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet (eventueel zoutarme toastjes gebruiken)
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
222
g KH
10,6
KH ruilwaarde
Bijna 1
 
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00