Everzwijn met boschampignons

Ingrediënten:

  • 400g everzwijnnootjes
  • 400g boschampignons
  • 200g prei
  • 3 eetlepels cognac
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 150ml wildfond
  • bindmiddel speciaal voor bruine saus
  • peper

 

Snijd de prei in fijne reepjes en stoof deze in een eetlepel margarine. Kruid met peper.
Bak de everzwijnmootjes in de margarine goudbruin gedurende 5 minuten en kruid met peper. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons gedurende 2 minuten in dezelfde pan en hou ze eveneens warm. Voeg de wildfond en de cognac toe en roer het aanbaksel los. Laat een 5 tal minuten inkoken en bind de saus met het bindmiddel. Voeg de champignons bij de saus.
Maak een bedje van de gestoofde prei en serveer hierop de everzwijnnootjes. Overgiet met de champignonsaus.
Dit kan geserveerd worden met een aardappel in de schil.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00