Gebakken oesters op spinazie

Ingrediënten:

  • 500 g bladspinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g boter of margarine
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt versgemalen peper
  • 1 mespunt versgeraspte nootmuskaat
  • 16 verse oesters
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetlepel versgeraspte Pecorino (Italiaanse schapekaas)
  • boter voor de vormpjes

 

Was de spinazie. Snipper de gepelde ui en het knoflook en fruit ze in de boter. Laat de spinazie even meeslinken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven of de grill op 250°C.

Beboter vier ovenvaste bakjes en vul ze met de uitgelekte spinazie. Breek de oesters open en verdeel ze met hun vocht over de vormpjes.

Roer wat zout, de cayennepeper en de kaas door de slagroom, verdeel het mengsel over de oesters en gratineer ze kort.
NB. Je kan dit gerecht ook maken met mosselen of scampi’s.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de slagroom vervangt door een light room en de kaas door een magere gemalen kaas

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00