Glutenvrije chocoladekoekjes

Ingrediënten voor 30 koekjes:

  • 75 g zachte boter
  • 100g fijne tafelsuiker
  • 75g lichte basterdsuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 150g volkoren rijstemeel, en wat extra voor het bestuiven
  • ½ theelepel zuiveringszout
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 75g glutenvrije chocolade chips of gehakte glutenvrije chocolade

 

Doe alle ingrediënten behalve de chocolade chips in de keukenmachine of in een grote kom en klop glad. Roer er dan de chocolade chips door en vorm met je handen een bal van het deeg.
Leg het deeg op een met rijstemeel bestoven oppervlak, maak er 30 balletjes van en leg die op gelijke afstand van elkaar op een bakplaat. Druk ze iets aan met een vork.
Bak de koekjes 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal ze uit de oven. Laat ze eerst een paar minuten hard worden en dan verder afkoelen op een rooster.
 
Dit is een recept uit het Glutenvrij bakboek, ruim 80 heerlijke zoete en hartige recepten. Louise Blair. Veltman Uitgevers.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • glutenvrij dieet.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00