Kalkoenrollade met perziken

Ingrediënten:

  • kalkoenrollade
  • droge witte wijn
  • knoflook
  • uien
  • gemalen laurier
  • peterselie
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • perziken (op eigen nat)
  • enkele kersen

 

Snijd de uien, knoflook en peterselie fijn en doe er de gemalen laurier bij. Stoof met wat dieetmargarine en voeg de witte wijn toe.
Bedek hiermee de reeds gebraden kalkoenrollade. Laat dit alles nog even gaar worden gedurende 10 tot 15 minuten in de reeds voorverwarmde oven (230°). Even voordat de 10 à 15 minuten om zijn, roert u nog even door het kruidenmengsel dat reeds gedeeltelijk weggezakt is van de kalkoenrollade. Bedek hiermee nogmaals de kalkoenrollade.
Maak ondertussen de perziken warm in hun vocht. Blus de jus van de kalkoenrollade met wat perziksap en bind met wat maïzena.
Schik de kalkoen op een voorverwarmde schotel en leg er de perziken rond. Versier elke perzik met een kers. Dien op met aardappelpuree.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm dieet: beperk de hoeveelheid witte wijn.
 
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00