Kerrieroomsaus

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten
  • 1 grote appel
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • kruidentuiltje
  • 1 knoflookteentje
  • 50 g vetstof
  • ½ l visfumet of kippebouillon (naargelang het gerecht waarvoor de saus bestemd is)
  • 100 ml sojaroom
  • peper en eventueel zout

 

​Sjalotten goudbruin bakken in vetstof, kerrie toevoegen en nog iets verder laten kleuren. De fijngesneden appel, kruidentuiltje, knoflookteentje toevoegen. Overgieten met de bouillon of fumet. Pan sluiten en ½ u zachtjes koken. Zeven, sojaroom toevoegen en nog 10' laten doorkoken. Op smaak brengen met kruiden.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je een dieetmargarine gebruikt.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00