Kip op de barbecue

Ingrediënten:

  • 4 ontvelde kippenbouten
  • 1 courgette in plakjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 30 tot 40 basilicumblaadjes

 

Dit is een zomers barbecuerecept.
Knip voor elke bout een stuk aluminiumfolie van 30 op 30 cm. Leg een bout op elke folie en strijk er de honing en bouillon overheen. Verdeel de plakjes knoflook en dek ze losjes af met de basilicumblaadjes. Voeg de courgetteplakjes toe. Vouw de aluminiumfolie goed dicht, maar laat wat ruimte zodat de kip en de courgette kunnen stoven. Neem na 20 minuten een plakje van het rooster en controleer of de kip gaar is door er in te prikken. Het sap moet helder zijn.
 
Bron: De Eetbrief
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm dieet: indien de kippenbouillon gemaakt is van 1 bouillonblokje op 2 liter water.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00