Komkommersoep

Ingrediënten:

  • 1 grote komkommer
  • 1 kleine ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 citroen
  • 3 potjes magere yoghurt
  • 150 ml lichte room
  • peper, zout

 

Snijd 3 à 4 plakjes van de komkommer af voor het garneren. Schil de rest van de komkommer en snijd hem in stukjes.
Doe de komkommer met de knoflook en de ui in de mixer. Schep de verkregen puree in een schaal en voeg er de yoghurt, de room, het citroensap, zout en peper aan toe. Laat de soep 2 tot 3 uur koud worden in de koelkast. Opdienen met met komkommerschijfjes en gehakte kruiden.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
67
g KH
7,8
KH ruilwaarde
0,5
 


Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00