Linzensoep

Ingrediënten: 

  • 100g linzen
  • 1 ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • ½ rode paprika in reepjes gesneden
  • paprikapoeder
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • laurier
  • oregano
  • basilicum
  • peper
  • 2 eetlepels havervlokken
  • olie

 

Spoel de linzen en laat ze een nachtje weken. Fruit de gehakte ui, de knoflook, de paprika met paprikapoeder in wat olie. Kook de linzen met een laurierblad gaar (15min) in water (2 maal het volume van de linzen). Voeg deze toe aan de gestoofde ui, samen met de groentebouillon, de tomatenpuree, kruiden en havervlokken. Mix het geheel en laat nog even doorkoken. Versier met broodkorstjes of versgemalen peterselie.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00