Paddenstoelenbouillon met gepocheerd ei

Ingrediënten:

  • 1 l gevogeltebouillon
  • 250 g champignons
  • 1 prei in grove ringen gesneden
  • 1 wortel in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 eieren
  • verse bieslook

 

Breng de gevogeltebouillon, de champignons (hou er enkele apart), de prei, de wortel en de sojasaus aan de kook. Laat op een laag vuur 2 uur trekken. Hang een zeef boven een andere pan. Leg hierover een schone theedoek en schenk de bouillon hierdoor. Er blijft nu een heldere bouillon over. Snijd de overgebleven champignons in dunne plakjes. Breng water in een kleine pan tegen de kook aan. Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag huishoudfolie. Breek hierover een ei en vouw de folie aan de bovenkant dicht. Leg het verpakte ei 2 tot 3 minuten in de pan met bijna kokend water. Neem het eruit en verwijder de folie. Herhaal dit met de overige 4 eieren. Verwarm de bouillon eventueel opnieuw zodat deze goed heet geserveerd kan worden. Leg een knoopje in de sprietjes bieslook. Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar plakjes champignons en sprietjes bieslook.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vermageringsdieet
  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm (indien het gaat over een zoutarme bouillon)
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
102
g KH
4,3
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00