Pastapijpjes met aubergine en champignons

Ingrediënten:

  • 250 g pastapijpjes
  • 25 g zachte plantaardige margarine
  • 50 g geraspte parmesaanse kaas
  • 1 aubergine
  • 250 g tomatenpulp
  • 1 teentje knoflook
  • enkele basilicum- en salieblaadjes 
  • 150 g verse in blokjes gesneden champignons
  • 50 ml olijfolie
  • zout, peper
  • sap van 1 citroen

 

De aubergine schoonmaken, schillen en in dunne plakjes snijden, die bestrooien met zout en 1 uur laten uitzweten. De 2 teentjes knoflook, de salie en de basilicum in 2 eetlepels olijfolie aanbraden. De gehakte tomatenpulp, zout en peper toevoegen en op laag vuur 20 minuten laten stoven. De knoflook, de salie en de basilicum verwijderen. De aubergine laten uitlekken en droog deppen met keukenpapier. Ze lichtbruin braden in een beetje olie. In een andere pan de met citroensap besprenkelde champignons bij hoog vuur braden in een beetje olie. De pastapijpjes koken in kokend gezouten water. Uit laten lekken. De pasta in een schaal scheppen, bestrooien met kaas en stukjes boter en vervolgens de aubergines, de champignons en de erg hete tomatensaus toevoegen. Mengen en opdienen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de kaas vervangt door een magere kaas
  • vezelrijk dieet: indien je de pasta vervangt door een volkoren pasta.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00