Penne met broccoli, mascarpone en dolcelatte

Ingrediënten:

  • 500 g broccoliroosjes
  • 150 g mascarpone
  • 200 g dolcelatte (variante van de gorgonzola)
  • 2 eetlepels room (eventueel sojaroom)
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 eetlepel droge witte wijn
  • 450 g penne
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels zwarte olijven
  • 1 eetlepel hazelnoten, gebroken
  • versgemalen zwarte peper, (zout)

 

Stoom de broccoliroosjes boven een pan met kokend water in 2-3 minuten gaar. Afspoelen onder de koude kraan en wegzetten. Verhit in een pan met dikke bodem voorzichtig de mascarpone, dolcelatte, room, azijn en wijn. Voeg de broccoli toe. Kook de pasta beetgaar en laat hem goed uitlekken. Giet de warme saus over de pasta, voeg de kappertjes, olijven en hazelnoten toe en schud alles goed door elkaar. Verder eventueel op smaak brengen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de kaas vervangt door een magere kaas.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00