Pennesalade met spekjes en groenten

Ingrediënten:

  • 250 g penne
  • 100 g spekblokjes
  • 75 g rode linzen
  • 150 g radicchio
  • 150 g champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 bosje gladde peterselie
  • suiker of zoetstof
  • peper en zout

 

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en meng er meteen een eetlepel olijfolie onder. Kook de linzen 5 tot 7 minuten in water. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Maak de radicchio schoon, scheur de grote bladeren in reepjes.
Wrijf de champignons droog schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Bak de spekblokjes knapperig in de resterende olijfolie. Doe er de knoflook bij. Laat kort meebakken. Blus met de balsamico- en de wijnazijn.
Breng de spekblokjes op smaak met een mespunt suiker of zoetstof en veel peper.
Schenk de warme saus bij de pasta groentesalade. Serveer meteen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de spek vervangt door ontvette ham
  • vezelrijk dieet: indien je de pasta vervangt door volkoren pasta.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00