Portugese koolvis

Ingrediënten:

  • 4 moten koolvis (4 x 150 g)
  • 4 ansjovisfilets
  • 100 g garnalen
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • ½ blokje ontvette kippenbouillon
  • visfumet
  • 50 g gruyèrekaas/emmental of een magere kaas
  • 30 g tomatenpuree
  • dieetmargarine

 

Pocheer de moten koolvis in water of visfumet met citroensap en kruiden.
Snijd de uien in ringen en laat ze slinken in een beetje water met daarin het half blokje kippebouillon. Doe er dan het citroensap en een klein scheutje visfumet bij, tomatenpuree, peper en een beetje zout. Laat de saus sudderen tot ze romig wordt.
Snijd de ansjovisfilets in dunne flinters. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes en het overtollige sap. Snijd ze in stukjes.
Beboter lichtjes een ovenschotel. Gebruik bij voorkeur een schaal met antikleeflaag. Schik er de koolvismoten in, bestrooi met de garnalen, de stukjes tomaat en de ansjovis. Overgiet alles met tomatensaus, bestrooi met de geraspte kaas en laat gratineren.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00