Provençaalse kabeljauw

Ingrediënten:

  • 800 g kabeljauwrepen
  • 4 grote tomaten
  • 4 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie
  • peper, tijm, laurier en peterselie

 

Laat de olijfolie warm worden en bak de uiringen erin. Voeg er daarna de in partjes gesneden tomaat, de geperste look, gehakte peterselie, laurier en tijm aan toe. Kruid met peper en voeg er de witte wijn bij. Laat 10 min sudderen op een zacht vuur. Verwarm de oven op 200°C. leg de kabeljauwfilet op de gestoofde tomaten en verwijder het laurierblad en het takje tijm. Na enkele minuten giet u de inhoud van de kookpot over in een beboterde vuurvaste schotel. Voeg de olijven toe voor u de schotel in de oven plaatst gedurende 20 minuten. Bestrooi met peterselie.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00