Rabarbergelei

Ingrediënten:
 
  • 2kg rabarber
  • 1 zakje pectine
  • zoetstof naar smaak
  • 2dl frambozenazijn
  • 3 grote takken rozemarijn
  • water

 

Rabarber wassen (niet schillen) en in stukjes snijden. In de pan doen samen met de 2 dl azijn en de rozemarijn. Koken tot de rabarber zacht is. Keukenpapier in een vergiet leggen en het mengsel met een pollepel er in doen. Zoveel mogelijk sap opvangen. Het sap aanvullen met water tot 1 liter. Sap met pectine en zoetstof in de pan doen en laten koken. Vanaf dat het begint te koken, 4 minuten laten doorkoken. Ondertussen met een schuimspaan het schuim weg doen. Vloeistof in de potjes doen en direct het deksel sluiten.
De gelei wordt als hij afgekoeld is hard.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
Per 100 g (een portie op de boterham bedraagt ong. 30 g):
 
 
kcal per portie
30
g KH
6,6
KH ruilwaarde
0,5
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00