Salade met noten en geitenkaas

Ingrediënten salade

  • 600 g pluksla
  • 100 g hazelnoten
  • 200 g verse gietekaas
  • 1 bosje bieslook

 

Ingrediënten dressing

  • 2 uien
  • 100 ml druivesap
  • ½ theelepel mosterd van Dijon
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 2 eetlepels druivepitolie
  • zout
  • witte peper van de molen

 

 

​Roer het druivensap, de mosterd en de azijn in een mengbeker door elkaar. Meng de olie er met een staafmixer scheutje voor scheutje door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Kies mooie slabladeren uit, verwijder eventuele bruine plekken. Was de bladeren voorzichtig in koud water, zwaai ze droog of laat ze in een zeef goed uitlekken. Hak de hazelnoten in kleine stukjes.
Snijd de korsten van de kaas. Snijd de kaas in blokjes van ongeveer 1 cm en verwarm die licht in een pan met anti-baklaag
Was het bieslook, snijd het fijn en strooi een deel over de kaas.
Meng de sla voorzichtig door de dressing, schep het geheel op grote borden, en bestrooi het met de hazelnoot en de rest van het bieslook. Schep de stukjes kaas naast de salade.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de kaas vervangt door een magere kaas
  • vezelrijk dieet
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00