Salade van asperges met gerookte zalm

Ingrediënten: 

  • 500g witte en 500g groene asperges,
  • zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 koffielepel suiker
  • 100ml groentebouillon
  • 1 koffielepel zoete mosterd
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 koffielepels plantaardige olie
  • 1 koffielepel roze peper
  • 180g gerookte zalm
  • een paar muntblaadjes (decoratie)

 

 

De asperges in stukjes snijden en in licht gezouten water met 1 eetlepel citroensap ca. 10min koken. Voor de dressing: de bouillon, de rest van het citroensap, de suiker, de mosterd, azijn, olie en roze peper goed mengen. De dressing met zout en peper op smaak brengen. De zalm in roosjes oprollen. De asperges laten uitdruppelen en met de zalm op de borden leggen. De dressing erover druppelen en naar believen met muntblaadjes gegarneerd opdienen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00