Sandwich komkommer

Ingrediënten:

  • ¼ geschilde en in dunne plakjes gesneden komkommer
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels vers gehakte munt
  • een flink mespunt basterdsuiker
  • 50 g magere verse kaas (type roomkaas)
  • ¼ theelepel citroensap
  • 4 kleine dunne sneden bruin brood
  • peper

 

Leg de plakjes komkommer in een zeef, bestrooi ze met zout en leg er een schoteltje met iets zwaars op. Laat de komkommer 30 minuten uitlekken. Hierdoor wordt de komkommer lichter verteerbaar.

Roer ondertussen in een kom munt, basterdsuiker, citroensap en verse kaas tot een smeuïge massa. Bestrijk de sneden brood met het mengsel.
Dep de plakjes komkommer droog met keukenpapier en leg de plakjes op 2 sneden brood bedekt met het kaasmengsel. Strooi wat peper over de komkommer. Leg de andere sneden brood erop en druk het brood op elkaar.

Snijd de sandwiches in mooie vierkantjes of reepjes en leg ze op een platte schaal.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
Tip: het zout op de komkommer kan je perfect weglaten. Indien je de basterdsuiker vervangt door een kunstmatig zoetmiddel, heb je nog minder calorieën.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00