Spinaziesla met avocado

Ingrediënten dressing

  • 3 eetlepels druivenpitolie
  • 2 eetlepels walnootolie
  • zout, suiker
  • witte peper uit de molen
  • het sap van 1 citroen
  • 1 theelepel balsamico
  • azijn
  • verse basilicum

Ingrediënten salade

  • 350 g jonge spinazie
  • 100 g verse champignons
  • 2 rijpe avocado's
  • 50 g pijnboompitten 

 

Was de basilicum en hak het klein. Roer het door de olie. Voeg zout, suiker, witte peper en de azijn toe en roer alles met het citroensap door elkaar.

Zoek zorgvuldig mooie spinaziebladeren uit, verwijder de stelen en was de bladeren enkele malen voorzichtig. Zwaai ze droog of laat ze in een zeef goed uitlekken.

Was de champignons, snijd ze in dunne plakjes en besprenkel ze met een paar druppels citroensap. Halveer de avocado's over de lengte, verwijder de pit en schil de beide helften. Snijd de twee andere helften in de lengte in dunne reepjes.

Hak de pijnboompitten met een mes in grove stukjes.

Meng de spinazie, de champignons en de plakjes avocado voorzichtig met de dressing. Schep de salade op middelgrote borden en garneer met de reepjes avocado. Strooi de grofgehakte pijnboompitten over het geheel.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00