Struisvogelfilet met mosterd en dragon

Ingrediënten:

  • 4 struisvogelfilets
  • 100 g magere kruidenkaas
  • 1 scheutje halfvolle melk
  • 1 ui
  • 2 eetlepels mosterd
  • blaadjes van 3 takjes dragon
  • peper

 

 

Bak het vlees in de olijfolie. Zorg ervoor dat de pan heet is zodat je een krokant korstje krijgt en de filets rozig-rood zijn aan de binnenkant. Haal het vlees uit de pan en hou het warm onder folie. Bak de gepelde en gesnipperde ui in de olie. Voeg de kruidenkaas al roerend toe met een scheutje halfvolle melk. Men er de mosterd en de fijngesnipperde dragonblaadjes onder. Roer goed en werk af met wat peper.
Leg de filets op de borden, giet er de saus over en dien op met pastinaakpuree. Garneer met wat veldsla of postelein.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien je zoutarme mosterd gebruikt
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
162
g KH
3,1
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00