Tagliatelle met walnotensaus

Ingrediënten:

  • 200g walnoten
  • 400g tagliatelle
  • 20g peterselie
  • 50g dieetmargarine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50g geraspte Parmezaanse kaas of een magere geraspte kaas
  • 1dl light slagroom

 

Rooster de walnoten circa 2 minuten lichtjes in een droge koekenpan op matig vuur tot ze bruin zijn. Zet ze apart en laat ze 5 minuten afkoelen.
Doe de walnoten en de peterselie in een keukenmachine en hak ze fijn.
Doe de boter bij het noten- en peterseliemengsel en meng alles goed.
Giet de olijfolie er in een gelijkmatige stroom bij terwijl de keukenmachine aan blijft staan. Voeg de knoflook, de Parmezaanse kaas en de slagroom toe.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Kook de pasta al dente in een grote pan kokend water met een snuifje zout.
Laat hem uitlekken roer hem door de saus en serveer het gerecht.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet


Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00