Varkenshaasje met anijslikeur

Ingrediënten:

  • 500g varkenshaasje
  • cayennepeper
  • een mespuntje tijm
  • 50g ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100g prei
  • 100g tomaten
  • 2 lepels vetstof
  • een klein blikje tomatenpuree
  • 30g anijslikeur
  • 1dl bouillon
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

 

Kruid het vlees met tijm en cayennepeper. Laat korsten in 1 lepel vetstof. Laat afgedekt gaar braden gedurende 20 min. Was de groenten. Hak de ui en de knoflook zeer fijn. Snij de prei in dunnen ringetjes. Pel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Fruit ui, look en prei in de rest van de vetstof. Voeg na 5 min de fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Laat even sudderen. Giet de anijslikeur, de bouillon en de worcestershiresaus er bij. Laat nog even inkoken.
Snij het vlees in niet te dunne sneetjes. Giet er de saus over en versier met peterselie. Serveer dit met aardappelen in de schil en witloofsalade.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vermageringsdieet
  • cholesterolbeperkt dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00