Verse bessen- en broodpudding

Ingrediënten:

  • 8 plakjes brood van 1 dag oud, zonder korst
  • 50 g zachte boter of margarine
  • 115 g rode bessen
  • 115 g zwarte bessen
  • 4 losgeklopte eieren
  • 75 g basterdsuiker
  • 475 ml melk of sojadrank
  • 1 tl vanillearoma
  • versgemalen nootmuskaat
  • 2 el bruine rietsuiker
  • room om erbij te serveren (facultatief)

 

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ovale ovenschotel van 1,2 l in met vetstof. Besmeer de plakjes brood rijkelijk met vetstof en snijd ze diagonaal doormidden. Leg de plakjes in de schaal met de beboterde kant naar boven en verdeel de bessen erover.
Klop de eieren en basterdsuiker in een grote mengkom door elkaar en roer geleidelijk melk, vanille-aroma en een flinke mespunt nootmuskaat erdoor.

Schenk het melkmengsel over het brood en druk hierbij de plakjes in elkaar. Strooi er tot slot bruine suiker en een beetje nootmuskaat over. Zet de schaal in een bakblik en vul dit tot halverwege de ovenschaal met heet water. Bak het gerecht 40 minuten en zet de temperatuur dan op 180°C. Bak het nog eens 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Laat de broodpudding even afkoelen en serveer eventueel met opgeklopte room.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je donker brood en een light room gebruikt
  • vezelrijk dieet: indien je donker brood gebruikt.
 
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00