Vijgenconfituur

Ingrediënten:

  • 1 kg verse vijgen
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van ½ citroen
  • 1 zakje pectine
  • zoetmiddel naar smaak

 

Spoel de vijgen, snij het steeltopje eraf en snij ze verder in kwartjes.
Breng de vijgen aan de kook met de geleisuiker, het sinaasappelsap en het citroensap. Laat 3 minuten borrelend doorkoken.
Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces meteen te stoppen.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
Per 100 g (een portie op de boterham bedraagt ong. 30 g):
 
kcal
78
g KH
18,3
KH ruilwaarde
1,5
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00