Vis met vijgensaus

Ingrediënten:

  • 5dl magere visbouillon
  • 4 visfilets
  • 400g vijgen
  • 1dl light room
  • 1dl witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 100g garnalen

 

Schil de vijgen en snijdt ze in stukjes. Breng de bouillon aan de kook en leg hierin de visfilets. Laat de vis 5 minuten zachtjes koken. Doe ondertussen de vijgen, light room, wijn, ketchup, zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder in een pan en warm dit langzaam op. Haal de visfilets uit de pan, leg ze op een schaal en verdeel de saus er over. Strooi er de garnalen over. Lekker met rijst en een salade.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00