Visfilets Tre Verde

Ingrediënten:

  • 150 g prei
  • 250 g courgette
  • 250 g asperges
  • 30 g dieetmargarine
  • 150 g doperwten
  • 1 mespunt kruidenzout
  • 500 g kleine tong- of scholfilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ theelepel versgemalen witte peper
  • 1 eetlepel verse fijngemalen dille
  • 1 tot 2 onbehandelde citroenen

 

Was de schoongemaakte prei, de courgette en de asperges. Snijd de prei in reepjes, de courgette in plakjes en de asperges in stukjes van 4-5 cm lang.

Smelt de boter in een grote pan. Stoof daarin eerst de prei, dan de courgette en dan de asperges en schep ze regelmatig om. Voeg tenslotte de doperwtjes en 125 ml water toe. Bestrooi met het kruidenzout en laat op laag vuur 10 minuten stoven.

Dep de afgespoelde visfilets droog, bedruppel ze met het citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op de groenten en laat ze op laag vuur in 5 tot 10 minuten gaar worden.

Verdeel het restant van de boter in blokjes over de vis en bestrooi met de gehakte dille. Garneer met plakjes citroen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: mits een matig gebruik van zout
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00