Vleesbrochettes met mosterdsaus

Ingrediënten:

  • 100 g mager varkensvlees
  • 100 g mager lamsvlees
  • 100 g kippenwit
  • 100 g mager rundvlees
  • 300 g tomaten
  • 100 g groene paprika
  • 100 g gele paprika
  • 100 g courgetten
  •  2 kleine uien
  •  4 elp olijfolie
  • ½ kl rozemarijn
  • 1 kl tijm
  • 1 kl marjolein
  •  peper en eventueel zout

Saus:

  • 4 elp light mayonaise of dressing
  • 2 elp light yoghurt
  • 2 elp mosterd (op grootmoeders wijze)
  • 5 augurken
  • 5 zilveruitjes
  • peper en eventueel zout

 

Snijd de verschillende soorten vlees in gelijke blokjes.
Maak de groenten schoon en snijd in gelijkmatige stukjes.
Stel de brochettes samen: afwisselend vlees, paprika, ui, tomaat en courgettes.
Meng de verschillende kruiden met de olijfolie. Bestrijk de brochettes met het mengsel. Laat de brochettes gedurende 4 à 5 min. bakken op de barbecue of grill.
 
Voor de saus meng de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, de zilveruitjes en de fijngesnipperde augurken. Kruid met peper en zout.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutamr dieet (indien zout wordt weggelatenen en mosterd vervangen door zoutarme mosterd)
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
127
g KH
2,2
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00