Waterzooi van vis

Ingrediënten:

  • 400 tot 600g kabeljauwfilet of een andere witte visfilet
  • 3 tomaten
  • 2 uien (in stukjes gesneden)
  • 2 stronken witloof (in schijven)
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels dieetmargarine
  • 100ml droge witte wijn
  • 150ml visfumet
  • (verse) peterselie
  • (verse) bieslook
  • peper, een snuifje zout

 

​Meng het witloof, de ui, de margarine, de wijn en het citroensap in een kookpot. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te houden en vervolgens onder koud stromend water snel af te koelen. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de kookpot, samen met de visfumet. Dek af en laat een half uurtje zacht koken. Snijd de kabeljauwfilets in blokjes en voeg ze toe aan de bereiding. Laat nog een zestal minuten koken met deksel. Kruid met peper en een snuifje zout. Werk af met peterselie en bieslook, en serveer met gekookte aardappelen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00