Zomerse salade met zonnebloempitten

Ingrediënten (2 personen):

  • 1/2 krop andijvie
  • ½ paprika
  • 1 grapefruit
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • ½ eetlepel olie (eventueel olijfolie)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 50 g geitencamembert of blauwe kaas

Ingrediënten dressing:

  • citroensap
  • olijfolie
  • 1 theelepel (gedroogde) oregano

 

Andijviekrop goed wassen, in hele dunne reepjes snijden en in een ruime schaal doen. Dressing maken door ingrediënten goed door elkaar te mixen. De ui fijn snijden en met de dressing door de andijviereepjes roeren. Grapefruit overlangs halveren en de partjes eruit scheppen of snijden en door de andijvie mengen. Kaas en paprika in kleine stukjes snijden en door de sla mengen. Zonnebloempitten op laag vuurtje in koekenpan licht roosteren, dan scheutje olie toevoegen en met sojasaus heel even op een laag vuurtje laten staan en de knapperige zonnebloempitten even af laten koelen. Andijvie garneren met zonnebloempitten.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00