Appelcake (glutenvrij, eiwitarm)

Ingrediënten:

  • 250g glutenvrij meel
  • 25g dieetmargarine
  • 50g suiker
  • 3,5g gedroogde gist of 12g verse gist
  • 2dl water (kamertemperatuur)
  • 100g fijngesneden appelen
  • 1 mespuntje saffraan in poedervorm opgelost in enkele druppels water
  • 1 snuifje zout

 

De verse gist eerst oplossen in een weinig water 40°C. Meng alle ingrediënten, behalve de versneden appelen, in een kom tot er geen klonters meer voorkomen. Met een houten lepel de fijn versneden appelen in het deeg duwen, bakvorm invetten en het deeg in de bakvorm gieten. Het deeg afdekken met een warme vochtige handdoek en gedurende 30 minuten laten rijzen op een warme plaats. Ongeveer 30 minuten bakken op 220°C in een voorverwarmde oven. Na het bakken de cake uit de vorm nemen, besprenkelen met water en laten afkoelen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • glutenvrij dieet
  • eiwitarm dieet.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00