Champignons met hammousse

 

Ingrediënten:

  • 50g magere platte kaas
  • 100g gesmoorde ham
  • 12 parijse champignons
  • ½ blokje ontvette kippenbouillon
  • sap van ½ citroen

 

Smoor de champignons in een bodempje water met citroensap en een half blokje ontvette kippenbouillon. Het champignonvlees moet stevig blijven. Pas de kooktijd aan volgens de dikte van de champignons.
Hammousse: meng platte kaas en ham in de mixer. Niet kruiden. Vul de champignonhoedjes met een garneerspuit en dien ze op met rauwkostgarnituur.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
    kcal per portie
    50
    g KH
    0,7
    KH ruilwaarde
    Te verwaarlozen

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00