Exotisch slaatje met garnalen

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ijsbergsla
  • 250 g grote garnalen of scampis
  • 3 sinaasappels
  • 2 cm verse gember
  • verse korianderblaadjes
  • bieslook
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel olijlfolie
  • sap van 1 limoen
  • peper

 

 

Rasp de gemberwortel. Roer de gemberwortel, de gesnipperde korianderblaadjes, de kerrie en het limoensap in een kom door elkaar. Schep er de garnalen door. Laat afgedekt gedurende een half uur intrekken.
Schil twee sinaasappelen en snijd ze in partjes. Pers de andere sinaasappel uit. Knip het bieslook in kleine ringetjes. Verhit de pan met olijfolie op een hoog vuur. Bak er de garnalen kort in en voeg de marinade en het sinaasappelsap toe. Breng op smaak met wat peper. Verdeel de ijsbergsla over vier borden en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en het bieslook.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabestesdieet
Tip: garnalen mag je maximaal 1 keer per week eten binnen het cholesterolverlagend en diabetesdieet.
 
 
kcal per portie
298
g KH
25,1
KH ruilwaarde
2

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00