Fruitspiesjes op de barbecue

Ingrediënten voor 12 spiesjes:

  • 1 mango
  • een halve ananas
  • 2 kleine appelen
  • 2 bananen
  • 12 kumquats (of eventueel abrikozen)
  • 1,5 dl appeldiksap
  • sap van een sinaasappel
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • 12 spiesen

 

Dit is een zomers barbecuedessert.
Schil de mango. Haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in 12 stukken. Schil de ananas, haal de harde kern uit het midden en snijd in 12. Snijd de appels in 12 partjes. Schil de banaan en snijd in 12 plakjes. Was de kumquats en dep ze droog. Steek een kumquat aan het begin van de spies. Vervolgens een stuk mango, appel, ananas, banaan en nog een kumquat aan het eind. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Leg de spiesen in een ondiepe schaal en giet de dressing erover. Laat ze een half uur marineren. Keer ze na een kwartier om. Rooster de spiesen 6 tot 8 minuten tot ze bruin gaan kleuren. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussendoor met de dressing die in de schaal is achtergebleven. Serveer de spiesen met de rest van de dressing. Voeg aan de dressing eventueel een scheutje cognac toe.

Bron: De Eetbrief
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00