Kalfsreepjes met chinese kool in de wok

Ingrediënten:

  • 400g dungesneden kalfslapjes
  • 1 kleine chinese kool
  • 250g champignons
  • 2 wortelen
  • 2 eetlepels
  • olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper en zout

 

Snijd de kalfslapjes in reepjes. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met de sojasaus. Maak de kool schoon en snijd de bladeren in reepjes. Verdeel de wortelen in heel kleine blokjes. Wrijf de champignons droog met keukenpapier, verwijder het uiteinde en snijd in plakjes. Laat de olie goed heet worden in een grote pan of wok. Roerbak de vleesreepjes tot ze goudbruin zijn. Voeg er daarna de wortelblokjes bij. Na weer 2 minuten roerbakken voeg je er de champignons en de koolreepjes bij. Roerbak daarna nog 2 minuten en serveer meteen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
194
g KH
7,7
KH ruilwaarde
0,5

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00