Makreel gegratineerd met kaas

Ingrediënten:

  • 4 makreelfilets, met huid, van ca.150 gram
  • 4 sjalotten, fijngehakt
  • 4 eetlepels geraspte magere kaas 
  • 4 eetlepels azijn met 6 eetlepels water
  • maïzena
  • 1 citroen
  • vers gemalen witte peper, zout

 

Oven verwarmen op 200 ºC.
Leg de filets met de huid naar beneden in de ovenschaal, verspreid de sjalotjes over de filets.
Bestrooi ze met peper en zout. Voeg daarna de azijn toe en vul dit aan met water totdat de vis bijna onder staat.
Bedek de schaal met folie en bak de vis gedurende 20 minuten in de oven.
Giet het vocht uit de schaal in een steelpan en breng het aan de kook.
Los de maïzena op in een beetje water. Roer dit beetje bij beetje door het kokende vissenvocht tot er een dikke saus ontstaan is.
Giet de saus over de vis, verdeel de geraspte kaas hierover en voorzie het geheel onder de hete gril van een bruin korstje. Garneren met partjes citroen.
Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen en gekookte venkel.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
351
g KH
8,8
KH ruilwaarde
0,5
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00