Soezen met kunstmatig zoetmiddel

Ingrediënten voor 30 stuks:

  • 4 dl water
  • 160 g dieetmargarine
  • 200 g bloem
  • 8 eieren
  • 1200 cc melk
  • 80 g vanillebloem
  • kunstmatig zoetmiddel
  • of 12 dl magere of halvolle pudding

 

Kook 3/4 van de melk. Los in de overgebleven melk de vanillebloem op. Wanneer de melk kookt, voeg je hierbij de opgeloste vanillebloem. Even laten doorkoken. Wanneer de pudding klaar is, neem je deze van het vuur. Als de pudding niet meer kookt, voeg je zoetmiddel naar smaak toe.
Breng water en vetstof aan de kook. Doe er ineens de bloem bij en roer tot er zich een bol vormt die loskomt van de pot. Neem van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Klop met de mixer tot een glanzend deeg. Verdeel op de bakplaat in hoopjes. Bak in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 25 minuten. Vul de afgekoelde soezen op met de pudding.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • diabetesdieet
 
 
Voedingswaarde per stuk:
 
 
kcal per portie
94
g KH
7,3
KH ruilwaarde
0,5
 

    Contacteer ons

    Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

    Bond Moyson Oost-Vlaanderen

    09 333 55 00